STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Finante & Servicii Profesionale, INTERNATIONAL, Politica Monetara & Inflatia

Rezerva Federală a SUA: Dobânda cheie va rămâne aproape de zero o perioadă „semnificativă”

Rezerva Federală a SUA (Fed) a reiterat miercuri că va menţine dobânda de politică monetară aproape de zero pentru o perioadă „semnificativă” după încheierea programului de achiziţii de obligaţiuni de la sfârşitul lui octombrie, pe fondul unei creşteri economice modeste, transmite Mediafax.

usa_1492435cDecizia Fed a fost anticipată de majoritatea economiştilor. Dobânda de politică monetară se află în banda 0-0,25% din decembrie 2008, relatează Bloomberg.

Potrivit estimărilor băncii, prezentate la finele şedinţei de politică monetară, PIB-ul celui mai puternic stat din lume va creşte cu 2,6%-3% în 2015 şi cu 2,9% în 2016, urmând ca ritmul să încetinească la 2,3%-2,5% în 2017.

Oficialii băncii centrale americane au declarat că piaţa muncii s-a îmbunătăţit uşor în ultimele luni, dar inflaţia anuală se menţine sub ţinta Fed. Rata şomajului este estimată să scadă până la 4,9% în 2017, de la 6,1% în prezent.

Fed a redus miercuri programul lunar de achiziţii de obligaţiuni cu 10 miliarde de dolari, la 15 miliarde de dolari, fiind cea de a şaptea reducere consecutivă.

Activele Rezervei Federale au crescut de la circa 870 miliarde de dolari în august 2007 la aproximativ 4.420 de miliarde de dolari, în urma programelor succesive de relaxare cantitativă adoptate de bancă pentru a combate efectele crizei financiare şi economice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.