STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, INTERNATIONAL, Politica Monetara & Inflatia

Rezerva Federală (FED): Ratele dobânzilor vor rămâne aproape de zero timp de trei ani. Primul efect al anunțului: dolarul s-a apreciat

Rezerva Federală SUA a lăsat miercuri, 16 septembrie, dobânzile aproape de zero și a garantat că vor rămâne așa trei ani de zile, până când inflația va depăși, „pentru o perioadă de timp”, targetul oficial al instituției, de 2%. Deși confirmă că drumul către redresarea economică după șocul pandemiei va fi lung, Rezerva Federală și-a redus proiecția privind declinul economiei SUA pentru 2020 la doar 3,7%, comparativ cu 6,5% așa cum se anunța anterior.

Deși a fost prognozată inițial la 9,3% până la sfârșitul anului, rata șomajului a fost revizuită la 7,6%, deoarece FED consideră că, deși criza mondială din sănătate va continua, americanii au început să învețe să trăiască și să lucreze în pandemie.

FED are o proiecție a șomajului de 5,5% în SUA la sfârșitul anului 2021 și de 4,6% în 2022. În urma anunțului, cotația euro / dolar a scăzut de la 1,19 pe 16 septembrie la 1,1750. La cursul oficial de miercuri, dolarul SUA a fost cotat de BNR la 4,09 lei.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.