STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, INTERNATIONAL, Politica Monetara & Inflatia

Rezerva Federală a SUA acuză BCE că nu a înteles criza din zona euro

Banca Centrală Europeană este acuzată de Rezerva Federală a Statelor Unite că ar fi creat o criză a datoriilor de stat care putea fi evitată, pe care nu a înţeles-o şi a atacat-o cu politici incoerente, scrie The Guardian.

Sursă: www.telegraph.co.uk
Sursă: www.telegraph.co.uk

„BCE nu are o strategie coerentă pentru a construi baza monetară necesară pentru susţinerea creării de bani pe care să se sprijine o economie în creştere”, potrivit unui document pregătit în iulie de Rezerva Federală din Richmond, una dintre cele 12 instituţii de supraveghere ale Sistemului Rezervelor Federale din Statele Unite, şi este semnat de economistul şef al Rezervei Federale din Richmond, Robert Hetzel.

Banca centrală a SUA recomandă BCE să urmeze modelul relaxării cantitative adoptate în Statele Unite după criza financiară din 2008, astfel să tipărească mai mulţi bani pentru a stimula economia europeană.

„BCE va trebui să arate clar că statele aflate în surplus vor înregistra rate ale inflaţiei de peste 2% pentru perioade prelungite de timp”, consideră economiştii americani.

Rezerva Federală cere BCE acţiuni directe pentru preluarea din sistemul bancar a unor pachete de credite către companii mici, precum şi a unor pachete de obligaţiuni guvernamentale din zona euro, inclusiv titluri germane.

„Cel mai important, BCE trebuie să înceapă să admită că problemele Europei nu sunt numai de natură structurală. Banca trebuie să înceteze utilizarea politicii monetare ca pârghie pentru obţinerea de schimbări structurale şi să pună capăt politicii monetare restrictive”, se spune în documentul citat.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.