STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Servicii & Comert & Logistica, Sanatate & Farma

Reteau de farmacii Dona se indreapta spre afaceri de 200 mil. euro

farmacie DonaReteaua de farmacii Dona, un business antreprenorial romanesc dezvoltat de omul de afaceri Eugen Banciu, a avut anul trecut o crestere de 13% fata de 2014, potrivit datelor companiei.

„In primele sase luni ale anului trecut, cifra de afaceri a lantului nos­tru de farmacii a fost de 460 milioane de lei, iar in ultimele sase luni ale aceluiasi an a atins valoarea de 414 milioane de lei, cu circa 10% mai putin ca in primul semestru, in conditiile redu­cerii preturilor la medicamente de la 1 iulie 2015, conform deciziilor auto­ritatilor”, a declarat Eugen Banciu, prese­dinte si fondator al grupului Dona, intr-un interviu acordat Ziarului Financiar.

Banciu a mai spus ca „in 2015, cifra de afaceri a retelei Dona a fost de 874 milioane de lei (aproape 200 miliaone de euro), in crestere cu 13% fata de valoarea din 2014.

Antreprenorul mai spune ca reteaua de farmacii a avut o „crestere remar­cabila in termeni de numar de clienti, cantitati si volume vandute”. Astfel, in pofida pastrarii pretului minim la medicamente, Eugen Banciu se asteapta ca in primul semestru al acestui an businessul de retail cu medicamente al Dona, retea care cuprinde 270 de farmacii in prezent, sa depaseasca cifra de afaceri din primul semestru al anului trecut.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.