STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, EUROPA

Retailerul C&A, profit de milioane de euro în România, pierderi în Spania și Portugalia

Retailerul de modă C&A și-a dublat profitul net în România în ultimii doi anii. În schimb, în Spania și Portugalia, din cauza pierderilor, se închid 28 de magazine. Thorsten Rolfes, Head of Corporate Communications C&A Europe a explicat, pentru MEDIAFAX, de ce merg afacerile mai bine în România.

Retailerul de modă C&A a anunțat că va închide 23 de magazine în Spania, urmând să concedieze 300 de persoane, și cinci magazine în Portugalia, anunță publicația iberică El Pais. În prezent, lanțul numără 106 magazine în această țară, primul fiind deschis acum 34 de ani.

El Pais, citând surse din cadrul companiei, arată că s-a luat această decizie din cauza pierderilor repetate înregistrate de retailer.

În schimb, în România, afacerile companiei C&A Moda Retail SRL sunt în creștere. Astfel, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor, în 2014 firma a înregistrat un profit net de 11,9 milioane de lei (circa 2,7 milioane de euro), compania având la acea dată 213 angajați. Un an mai târziu, în 2015, societatea comercială și-a mărit numărul de salariați la 240, iar profitul net aproape s-a dublat, ajungând la 22,5 milioane de lei (peste cinci milioane de euro).

„România este încă într-o perioadă de relansare economică, cu o creștere a PIB de 4% în 2016 și o proiecție de creștere a PIB de 3% în 2017 și cu creșterea veniturilor. În plus orașele mici și medii din România câștigă în atractivitate din punctul de vedere al afacerilor. În schimb, în ultimii ani, economia spaniolă și portugheză s-au confruntat cu o scădere a cheltuielilor de consum, o creștere economică slabă și cu un nivel ridicat al ratei șomajului. Această situație a afectat în mod direct sectorul de confecții, a cărui cifră de afaceri a scăzut dramatic din 2006 (-21%) și din nou cu alte 2,2% în 2016. Prin urmare, am luat decizia dificilă, dar necesară, de elaborare a unui plan care prevede închiderea magazinelor care au fost neprofitabile pentru o perioadă îndelungată de timp. Planul ar avea ca rezultat potențial închiderea a 23 de magazine în Spania și cinci în Portugalia, dar în acest an vom deschide, de asemenea, noi magazine. Acestea sunt Zamora, Jaen și Melilla în Spania și Telheiras și Loule în Portugalia”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Thorsten Rolfes, Head of Corporate Communications C&A Europe.

În urmă cu 17 ani, retailerul a luat o decizie surprinzătoare. După 75 de ani de prezență pe piața din Marea Britanie, compania C&A a închis toate cele 113 magazine pe care le avea în această țară, concediind 4.800 de salariați.

C&A este o companie de retail de îmbrăcăminte din Olanda, care face parte din grupul Cofra Holding din Elveția. C&A reprezintă abrevierea numelor celor doi fondatori ai brandului, frații Clemens și August Brenninkmeyer, care au pus bazele companiei în 1841. În prezent, C&A este unul dintre cei mai mari retaileri de fashion din Europa, cu circa 2.000 de magazine în întrega lume și afaceri de aproximativ opt miliarde de euro anual.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.