STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, FINANTE PERSONALE, Cercetare & Edu & Marketing & Media, Politica Sociala & Legislatia Muncii & Migratie

Reprezentanții studenților cer Guvernului consultare pe programul de împrumuturi fără dobândă

”Aceşti bani sunt de la bănci. Statul plăteşte dobânda de 6%. 80% garantează statul, 20% persoana dacă este angajată, tânărul între 16 şi 26 de ani pentru creditul de 40.000 de lei sau între 26 şi 55 de ani pentru creditul de 35.000 de lei. Deci 20% de către debitor sau un codebitor, dacă persoana nu este angajată. Dobânda este plătită de stat. Ceea ce condiţionează acest credit e legat de faptul ca respectivul trebuie să urmeze cursurile unei facultăţi sau să urmeze cursuri pentru reconversie, cursuri de perfecţionare… Deci, trebuie neapărat să fie legat de urmarea unor cursuri. Eu sper ca de acest program să beneficieze cât mai mulţi tineri, pentru că aceşti bani pot fi folosiţi în educaţie, pentru plata cursurilor la facultate, pentru materiale didactice, pentru calculatoare, pot fi folosiţi în sănătate pentru medicamente, pentru operaţii, pot fi folosiţi în cultură, în sport, deci o paletă largă de domenii în care pot fi folosiţi aceşti bani”, a declarat Viorica Dăncilă, conform Mediafax.

Ea a mai spus că tema va fi dezbătută într-o şedinţă de guvern.

Întrebată dacă rambursarea banilor de către persoanele care nu sunt angajate va fi făcută după angajare, premierul a răspuns: ”Dacă persoana respectivă nu e angajată, pentru cei 20% are nevoie de un codebitor”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.