STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, INTERNATIONAL, Auto

Renault va produce modelele Dacia Symbol şi Duster în statul asiatic, după un acord cu un fond guvernamental de la Teheran

dacia-duster-large-frontbModelul Dacia Duster, care ocupă în prezent cea mai mare parte a producţiei de la Mioveni, va fi produs şi în Iran, după mutarea unei părţi din producţia modelului Logan MCV la Tanger, în Maroc. Renault a înfiinţat o nouă societate mixtă în Iran, unde va produce modelele Symbol şi Duster din 2018, care-i va permite să-şi întărească prezenţa în ţară, după ce majoritatea sancţiunilor au fost ridicate, transmite Reuters.

„Există un potenţial de netăgăduit al pieţei auto iraniene“, a afirmat directorul general al alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn.

Societatea mixtă include o fabrică auto, cu o capacitate de 150.000 de vehicule pe an. Deja Renault poate produce în Iran 200.000 de unităţi pe an. Rivalul Renault, grupul PSA Peugeot Citroen, a semnat un acord cu compania iraniană SAIPA pentru a investi 300 de milioane de euro în dezvoltarea şi producerea a trei modele Citroen.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.