STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare

Renault Truck Defence și MFA Mizil, acord pentru producţia de autovehicule militare

Compania franceză Renault Truck Defence a  încheiat un „memorandum de înţelegere” cu uzina MFA Mizil, în baza căruia MFA Mizil este reprezentant exclusiv al Renault Truck Defence pe piaţa românească şi care prevede, de asemenea, posibilitatea fabricării de camioane militare şi autospeciale pentru Ministerul de Interne.

Sursă: hotnews.ro
Sursă: hotnews.ro

Se dorește în mod special producţia de camioane din gama Kerax şi vehicule pentru poliţie şi pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, a precizat Felix Pârvulescu, directorul economic al MFA Mizil, societate privată cu capital integral românesc.

Printre potențialii cumpărători se numără Ministerul Apărării Naţionale, dar şi structuri ale Ministerului de Interne precum: Poliţia de Frontieră, Serviciul de acţiuni speciale al Poliţiei, Jandarmeria, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi inspectoratele judeţene din subordinea acestuia.

Demararea producţiei în România este condiţionată de bugetele ministerelor care ar urma să cumpere vehiculele.

„O să încep producţia numai în momentul în care se alocă bani pentru aşa ceva. Investiţia va fi dimensionată în funcţie de bugetul pe care-l vor aloca aceste instituţii pentru procurarea unor astfel de produse. Trebuie să aibă buget în acest sens. În funcţie de asta vă pot da un răspuns referitor la investiţia directă. Deci dimensiunea investiţiei directe va fi direct proporţională cu nevoia lor care este, există, dar şi exprimată în funcţie de sumele alocate în buget. (…) Primul produs va ieşi (pe poarta fabricii de la Mizil – n.r.) în momentul în care vom avea un semnal clar de la aceste instituţii”, a declarat directorul economic al MFA Mizil.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.