STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, Auto

Renault şi Nissan vor fuziona operaţiunile de producţie şi cercetare/dezvoltare. Economii anuale estimate la 4 mld. dolari

Renault şi Nissan vor fuziona operaţiunile de producţie şi cercetare/dezvoltare, pentru a realiza economii estimate la peste 400 miliarde yeni (3,86 miliarde de dolari) pe an, potrivit ziarului japonez Nikkei, citat de Reuters.

nissan-logoÎn prima etapă, noua structură va fi implementată începând de anul viitor la fabrica pe care cele două companii o deţin în joint venture în India. Strategia va fi extinsă în peste 10 ţări până în 2020, pentru ca în final, Renault şi Nissan să producă automobile cu aceleaşi piese, în aceleaşi fabrici, notează Nikkei.

Renault şi Nissan deţin aproape 50 de fabrici în întreaga lume. Grupul vrea să integreze şi producătorul rus AvtoVAZ, în prezent companie afiliată celor două concerne, potrivit Nikkei.

Alianţa Renault-Nissan a anunţat anterior că a înregistrat în 2012 economii de 2,7 miliarde euro datorită parteneriatului, în urcare de la 1,75 miliarde euro în 2011.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.