STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, INTERNATIONAL, Auto

Renault a produs un milion de SUV-uri Duster in patru ani

DusterModelul Duster, lansat pe piata in 2010, a ajuns la un milion de unitati produse, exemplarul cu numarul un milion fiind fabricat la uzina Renault de la Curitiba, in Brazilia, potrivit anuntului grupului auto francez.

Duster este piesa de rezistenta a grupului auto francez Renault, fiind cel mai bine vandut model Renault, la nivel mondial. Duster este disponibil, in prezent, in peste 100 de tari din intreaga lume, atat sub marca Renault, cat si sub marca Dacia.

„Duster este o poveste de succes la nivel global”, afirma directorul Programului Entry de la Renault, Arnaud Deboeuf. „Sub brandul Renault, raspunde perfect cerintelor clientilor internationali si contribuie la extinderea grupului pe pietele emergente. In acelasi timp, versiunea Dacia, comercializata in Europa si pe pietele din bazinul mediteranean a atras cu succes o noua clientela datorita designului si a calitatilor de masina de teren la un pret accesibil”, a subliniat Deboeuf.

Primul model Duster a fost construit in 2010 la uzina Dacia din Pitesti, automobilele fabricate aici fiind vandute an Europa, Turcia si tarile din Magreb. Tot la Pitesti, incepand din iunie 2010, au fost produse Duster sub marca Renault, initial pentru pieetele din Orientul Mijlociu, Egipt si alte piete africane, iar din 2011 pentru tarile din regiunea Golfului.

In prezent, modelul Duster este produs la cinci uzine: Pitesti (Romania), Curitiba (Brazilia), Envigado (Colombia), Moscova (Rusia) si Chennai (India).

In 2013, la nivel mondial, au fost vandute 376.000 de automobile de teren Duster. Primele cinci piete pentru acest automobil, de la lansare si pana acum, sunt in ordine: Rusia, unde au fost vandute 151.633 unitati sub brandul Renault, Franta cu 145.612 unitati sub brandul Dacia, Brazilia cu 117.303 unitati sub brandul Renault, India cu 85.974 unitati sub brandul Renault si Germania cu 70.159 unitati sub brandul Dacia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.