STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Servicii & Comert & Logistica, EUROPA, Auto

Renault nu paraseste Romania

uzina dacia-renaultGrupul Renault nu intentioneaza sa paraseasca Romania si va continua investitiile aici, sustine directorul de achizitii al Renault Group Romania RGR, Antoine Aoun.

„Renault crede in aceasta tara, in continuare, deoarece, de la achizitia Dacia, avem investitii in valoare de un miliard de euro si nu am terminat. Vom continua in forta si este un mesaj important la adresa furnizorilor. Ii invitam sa vina in Romania pentru ca se pot face afaceri aici. Suntem optimisti pentru 2014 si pentru anii urmatori. Romania este o tara cu oameni priceputi, cu initiative din partea statului”, a afirmat oficialul Grupului Renault, in cadrul unui atelier de specialitate organizat la Forumul de afaceri „Franta-Europa de Sud-Est”, desfasurat in zilele de 11-12 februarie 2014 si organizat de Misiunea Economica Ubifrance a Ambasadei Frantei la Bucuresti.

Pentru a intari cele spuse, Antoine Aoun a detaliat: „la finele lui 2013, am incheiat reinnoirea intregii game Logan cu ultimul Duster, care a fost lansat in septembrie-octombrie anul trecut. Astazi, avem o gama complet noua si lucram la gama viitoare pentru Sandero. De asemenea, cautam inlocuitor inclusiv pentru Duster si, per total, la o gama complet noua marca Dacia „.

Antoine Aoun a adaugat si faptul ca „avem o directie de achizitii cu o masa totala de doua miliarde de euro anual, cu foarte multa transparenta. Reteaua de furnizori angajeaza 130.000-150.000 de persoane care lucreaza direct sau indirect pentru Dacia. Cifra de afaceri, in 2012, a fost de 4 miliarde de euro, echivalentul Renault-Dacia de 3% din PIB”.

Precizam ca afirmatiile directorul de achizitii al Renault Group Romania RGR vin in contextul razboiului de declaratii intre Traian Basescu si Victor Ponta, privind o posibila pierdere a asamblarii de la uzinele Dacia Pitesti, in conditiile nefinalizarii lucrarilor la tronsonul Pitesti-Sibiu.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.