STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, Auto

Renault a inaugurat cea de-a doua unitate a uzinei de la Tanger

Renault a anunțat că cea de-a doua unitate a uzinei deţinută la Tanger, în Maroc, a fost inaugurată marți, majorând producţia fabricii la 340.000 de vehicule pe an începând cu 2014. Uzina devine cea mai mare uzina auto din intreaga Africa.

Sursă: www.capital.ro
Sursă: www.capital.ro

Investiţia în această uzină s-a ridicat la 400 de milioane de euro, fiind rezultatul unui parteneriat public-privat între regatul Maroc şi grupul Renault, conform comunicatului Renault. De la lansarea din februarie 2012, s-au creat 5.000 de locuri de muncă și se estimează că s-ar fi investit 1 miliard de euro în uzina de la Tanger.

„Ceremonia de astăzi este extrem de importantă pentru noi. Ilustrează dorinţa Renault de a-şi respecta angajamentele şi ambiţia autorităţilor marocane de a dezvolta industria auto a ţării. Sunt sigur că această a doua linie de fabricaţie va produce vehicule Sandero de calitate”, a declarat Jacques Prost, director general al Renault Maroc.

Prima unitate produce Dacia Lodgy, Dacia Dokker şi Dacia Dokker Van, iar a doua unitate Dacia Sandero şi Dacia Sandero Stepway.

Renault a demarat construcţia unei uzine la Oran, în vestul Algeriei.

Fabrica Renault din Tanger este deţinută în proporţie de 52,4% de grupul Renault, în timp ce Caisse de Depots et de Gestion deține 47,6%.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.