STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Industrie Prelucratoare, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale, Auto

Renault ia în calcul România pentru creşterea producţiei anuale a mărcii Dacia la peste un milion de maşini

Uzina de la Mioveni este luată în calcul de Renault pentru a majora capacitatea de producţie pentru Dacia, în condiţiile în care an de an cresc vânzările mărcii, iar uzinele actuale se apropie de capacitatea maximă, conform ZF.„Este pentru prima dată când un oficial de la Renault (Marc Suss, program director global access, vicepre­şedinte în cadrul Groupe Renault) discută deschis despre posibilitatea de a ma­jora capacitatea de producţie de la Mioveni. Ulti­mele creşteri în capacitatea uzinei au avut loc în perioada 2009 – 2010, atunci când Sandero repre­zen­ta mai bine de jumătate din producţie, iar uzina urma să introducă prima generaţie a SUV-ului Duster.

„România are o şansă ca Renault să majoreze producţia locală. Avem în România toate diviziile gru­pului, inclusiv Renault Technologie Roumanie, şi este ţara-mamă a mărcii Dacia şi avem reţeaua de furnizori. Dar pentru acest lucru este foarte importantă competitivitatea“, a explicat Suss. Vicepreşedintele Grupului Renault nu a avansat detalii despre o posibilă investiţie, însă având în vedere capacitatea necesară, de peste 300.000 de maşini, se poate lua în discuţie o investiţie de cel puţin un miliard de euro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.