STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Legislatie & Mediu de Afaceri, Energie & Utilitati & Infrastructura, Politica Energetica

Reintegrarea dispeceratelor de energie electrica si gaze la Transelectrica, respectiv Transgaz

energie1Departamentul pentru Energie sustine reintegrarea totala a dispeceratelor de energie electrica si gaze naturale in Transelectrica si Transgaz

„Pozitia Departamentului tine cont si de punctul de vedere exprimat de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei, dar si de o serie de discutii avute cu reprezentantii Comisiei Europene. Pe de-o parte, nu cred ca este bine sa existe suspiciunea ca Departamentul pentru Energie poate interveni direct in activitatea operationala a companiilor de transport, iar pe de alta parte, in toata Uniunea Europeana, este foarte clar ca operatorii de sistem tin cont in activitatea lor de obiectivele generale de politica energetica”, a afirmat ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

Punctul de vedere al Departamentului pentru Energie vine in contextul in care, in Parlament, se afla spre dezbatere si aprobare proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr. 6/2014 privind exercitarea drepturilor si indeplinirea obligatiilor ce decurg din calitatea de actionar al statului la Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice Transelectrica si la Societatea Nationala de Transport Gaze Naturale Transgaz Medias, si pentru modificarea unor acte normative.

Pozitia Departamentului a fost deja comunicata oficial presedintilor celor doua comisii Economice, pentru Industrii si Servicii din Parlament, se precizeaza in comunicatul institutiei.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.