STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, HR & DEZVOLTARE PERSONALA, Legislatie & Mediu de Afaceri, Finante & Servicii Profesionale, INTERNATIONAL, Banci & BNR, Management

Reglementări mai stricte pentru Bancherii din SUA

Autoritățile de reglementare au lansat regulile mult așteptate, ce au ca scop restricționarea modului în care instituțiile financiare mari își recompensează executivii de top, scrie The New York Times.

Dollar1--621x414Noile limitări impuse bonusurilor bancherilor ar duce la situația în care cel mai bine plătiți angajați ai celor mai mari bănci ar trebui să aștepte cel puțin 4 ani pentru a primi părți din venitul anual. În cazul în care propunerile sunt finalizate în lunile următoare, băncile ar trebui, de asemeni, să recupereze bonusuri de la bancherii care își asumă riscuri ce duc la pierderi financiare mari.

Autoritățile de reglementare răspund, astfel, la un cumul de critici referitoare la practicile salariale de pe Wall Street, după ce cele mai mari bănci americane au fost nevoite să ia bani de salvare de la guvern în timpul crizei financiare din 2008. Mânia publică a fost reaprinsă în timpul campaniei prezidențiale din 2016, punând presiune pe autoritățile de reglementare pentru a intensifica supravegherea Wall Street-ului.

Noile norme privind salariile directorilor executivi sunt bazate pe legea Dodd-Frank din 2010, dar a durat ani de zile pentru a le pune în practică, chiar dacă Președintele Obama a pus presiune pe autoritățile de reglementare să le completeze. Administrația prezidențială mai are puțin timp la dispoziție pentru a obține aprobarea normelor înainte ca un nou președinte să fie ales.

Rick Metsger, vice-președinte al National Credit Union Administration – una dintre cele șase agenții responsabile cu elaborarea normelor – a declarat că politicienii și publicul „doresc ca executivi seniori de la instituțiile financiare mari să fie trași la răspundere în cazul în care dorința lor de îmbogățire personală conduce la decizii care aduc pierderi materiale”.

Structura pachetelor salariale executive de dinainte de criza financiară a fost criticată pentru că ar fi încurajat bancherii să își asume riscuri inutile. În unele cazuri, stimulentele au fost create în moduri care au motivat bancherii să caute câștiguri pe termen scurt, chiar și în cazul în care acțiunile lor au dus la pierderi pe termen lung. Noile reguli vor forța multe bănci să se abțină de la plată pentru mai mult timp decât în ​​trecut, pentru a se asigura că angajații de top pot fi trași la răspundere pentru consecințele pe termen lung ale riscurilor asumate.

Propunerile ocolesc însă multe societăți financiare, inclusiv manageri de active mari și fonduri speculative, din cauza modului în care organismele de reglementare au definit instituțiile care fac obiectul acestora. Tinerii angajați de pe Wall Street și potențialii recruți care poate la un moment dat au aspirat la locuri de muncă în industrie, caută deja zone mai puțin reglementate din industria financiară și America corporativă, inclusiv în Silicon Valley.

Pentru acele instituții care fac obiectul normelor, noile restricții sunt, în general, în conformitate cu schimbările pe care multe bănci au început să le facă deja de la criza financiară.

De exemplu, este deja un standard sectorial ca ele să aștepte 3 ani pentru a elibera bonusurile bazate pe evoluția acțiunilor. Noile norme vor extinderea acestei perioade la 4 ani.

Steven Eckhaus, un expert pe compensarea executivilor la Cadwalader, Wickersham & Taft, a declarat că nu crede că noile norme „vor avea un impact mare, cu excepția zonei marjelor.”

„Acest lucru codifică în mare măsură practicile care au evoluat în ultimii opt ani”, a spus el.

Autoritățile de reglementare trebuiau să propună noile norme în termen de 90 de zile de la trecerea legii Dodd-Frank. În schimb, agențiile de reglementare au emis un prim proiect al normelor în 2011, dar acest proiect a fost privit ca fiind prea slab.

În proiectul precedent, cele mai mari bănci trebuiau să reducă cel puțin 50% din totalul de bonusuri, timp de trei ani. În conformitate cu noile propuneri, aceleași bănci vor trebui să rețină 60%, timp de patru ani.

Noul proiect aplică, de asemeni, limite unui grup mai larg de indivizi care iau „riscuri materiale” în cadrul marilor bănci, nu doar directorilor de top.

Stanley Marcus, director de politici la Americans for Financial Reform, a declarat că noua versiune este mai puternică decât propunerea din 2011, dar nu împinge băncile suficient să treacă dincolo de practicile deja acceptate.

El a spus, de exemplu, că a sperat ca băncile să fie obligate să se abțină de la plata bonusurilor pentru o perioadă mai mare de 4 ani, din moment ce pierderile mari din investiții bancare pot dura mult mai mult decât atât să se materializeze.

În Marea Britanie, în schimb, băncile sunt acum forțate să se abțină de la unele plăți timp de cel puțin 7 ani. De la criza financiară, țările europene au impus restricții, în general, mai puternice în materie de compensare a executivilor și bancherilor de top, inclusiv limite la salariu și bonusuri.

Noile reguli americane s-ar aplica numai la compensațiile bazate pe stimulente – în general bonusuri – care variază în funcție de performanța băncii și executiv.

Chiar și fără norme, băncile s-au confruntat cu o presiune constantă de la autoritățile de reglementare și acționari, de la criza financiară încoace, de a schimba modul în care își plătesc angajații și de a lega compensațiile de succesul pe termen lung al unei firme, și nu de cel pe termen scurt.

Băncile și alte instituții financiare au redus, în general, salariile în ultimii ani, datorită performanțelor lor slabe, iar alte segmente ale legislației Dodd-Frank au limitat capacitatea lor de a-și asuma riscuri mari ce ar duce la profituri mari, comune perioadei de dinaintea crizei financiare.

Goldman Sachs a declarat că suma pusă deoparte până acum în acest an pentru compensarea angajaților este cu 40% mai mică decât cea de anul trecut, din aceeași perioadă.

Publicul va avea timp până în iulie 2016 pentru a comenta noile reguli, dar probabil vor trece luni până când ele vor intra în vigoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.