STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, EUROPA

”Reconstrucția istorică” a UE: Angela Merkel și Emmanuel Macron vorbesc inclusiv de posibilitatea schimbării tratatelor

Autor: Victor Bratu – Cursdeguvernare.ro

Angela Merkel și Emmanuel Macron discută pe o terasă, în Berlin. Imagine difuzată de guvernul german

Cancelarul german Angela Merkel și noul președinte francez Emmanuel Macron au declarat luni, la Berlin, că sunt gata să schimbe actualele tratate pentru ca UE să poată fi ”reconstruită istoric” astfel încât să poată lupta eficient cu populismul.

Potrivit Euractiv, Emmanuel Macron, un pro-european fervent care a preluat duminică Președinția Franței, a păstrat tradiția de la Elysee ca prima vizită în străinătate să fie făcută la Berlin, pentru consultări cu principalul aliat european, Germania.

”Există înțelegerea comună că nu ne putem concentra numai pe procesul de ieșire al Marii Britanii din UE, ci în primul rând trebuie să ne gândim cum să consolidăm și cum să apărăm de crize Uniunea Europeană, în special Zona Euro. Dacă putem spune de ce, pentru ce și care este motivația din spate, Germania ar fi, cu siguranță, pregătită să facă acest lucru”, a declarat Angela Merkel, în cadrul unei conferințe de presă comună cu Emmanuel Macron.

Înaintea vizitei de luni, ideile lui Emmanuel Macron privind reforma Zonei Euro- printre care se numără un buget separat, legislație și un ministrul unic de finanțe- au fost privite cu scepticism la Berlin.

Citeste continuarea articolului pe cursdeguvernare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.