STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Energie & Utilitati & Infrastructura, Concurenta & Protectie Consumator

RCS&RDS atacă monopolul italienilor de la Enel în Bucureşti și Sud-Muntenia

Operatorul telecom RCS&RDS lanseaza primele oferte pe piaţa furnizării de energie către clienţii casnici din regiunea Muntenia Sud, atacând monopolul italienilor de la Enel.

energie-electrica-bec-publimedia-shutterstockRCS&RDS promite facturi cu 10% mai mici, în încercarea de a-şi găsi locul într-o zonă cu mai bine de 1,1 milioane de clienţii, potrivit calculelor ZF. Oferta este valabilă însă numai până pe 31 martie.

Odată ce un consumator alege să treacă în piaţa liberă a energiei, el nu mai poate reveni la tarifele reglementate de care mai beneficiază până în 2017. RCS&RDS nu precizează ce se întâmplă cu factura după data de 31 martie.

RCS&RDS nu este de altfel la pri­mul contact cu piaţa ener­giei electrice, compania fiind deja producător de energie ver­de, având licenţă de furni­za­re şi cochetând chiar cu ideea reali­zării unei companii pa­ra­lele de distribuţie a ener­giei electrice.

„Preţul propriu de furnizare a energiei elec­trice oferit de RCS&RDS este de 0,165 lei/KWh (fără TVA). La preţul propriu de furnizare se vor adăuga tarifele regle­mentate la valoarea aprobată de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), astfel că preţul total va fi în cuantum de 0,35427 lei/KWh (fără TVA)“, se mai arată în oferta trimisă de RCS&RDS valabilă până la 31 martie 2016 şi disponibilă pentru Bucureşti, precum şi judeţele Giurgiu şi Ilfov.

În cazul unui consumator casnic alimentat de Enel Energie Muntenia, 60% din cantitatea de energie este acum cumpărată din piaţa con­cu­renţială, la un preţ ob­ţinut de furnizor, dar aprobat de ANRE, în timp ce restul de 40% intră în factură la un preţ reglementat.

Astfel, Enel Energie Mun­tenia are pentru com­ponenta de piaţă con­cu­renţială un preţ de 0,4112 lei/KWh, preţ care include distribuţia şi transportul energiei, iar cel reglementat de ANRE este de 0,3517 lei/KWh, potrivit informaţiilor de pe site-ul Enel. Oferta RCS&RDS este de 0,35427 lei/KWh pentru întreaga cantitate de energie, fără TVA.

Clienţii care optează însă pentru un alt furnizor decât cel tradiţional, fie că este vorba de Enel, E.ON, CEZ sau Electrica, ies de sub protecţia tarifelor reglementate şi nu se pot întoarce la acest statut. Din 2017 însă, toată piaţa energiei pentru consumatorul casnic va fi liberalizată.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.