STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Finante & Servicii Profesionale, Banci & BNR

Profit în stagnare de 30 milioane euro pentru Raiffeisen România în T1

images (12)

 

 

 

 

 

 

Profitul înregistrat de Raiffeisen Bank International în România a stagnat în primul trimestru la 30 milioane euro, pe fondul scăderii veniturilor din dobânzi, creşterii încasărilor din comisioane şi reducerii cheltuielilor şi a provizioanelor.

Astfel, veniturile din dobânzi au coborât de la 80 milioane euro la 72 milioane euro, în timp ce încasările din comisioane au urcat de la 33 milioane euro la 36 milioane euro.

Provizioanele constituite de Raiffeisen în România în perioada analizată s-au cifrat la 21 milioane euro, faţă de 27 milioane euro în primele trei luni ale anului trecut.

La nivel internaţional, grupul austriac a înregistrat în primul trimestru un profit consolidat de 157 milioane euro, în scădere cu 71% faţă de 541 milioane euro în perioada corespunzătoare a anului trecut, declin cauzat în principal de evenimente nerecurente şi efecte de bază.

Astfel, profitul obţinut în primele trei luni ale anului trecut reflecta un câştig excepţional de 272 milioane euro obţinut prin vânzarea de obligaţiuni şi răscumpărarea de titluri hibrid. Totodată, rezultatul din primele trei luni ale acestui an a fost afectat de pierderea a 82 milioane euro prin reevaluarea titlurilor structurare pe termen lung şi a datoriilor subordonate, se arată într-un comunicat al Raiffeisen.

Banca are aproximativ 5.400 de angajaţi în România, cu 526 sucursale, care deservesc aproape 2 milioane de clienţi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.