STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Banci & BNR

Raiffeisen Bank International negociază vânzarea diviziei din Ucraina

Raiffeisen Bank International negociază vânzarea diviziei din Ucraina, în contextul planurilor de a obţine 1,75 miliarde de euro pentru a restitui un ajutor de stat până în 2017 şi pentru a respecta cerinţele privind capitalul, transmite Reuters.

Sursă: www.reuters.com
Sursă: www.reuters.com

„Testăm permanent piaţa şi, normal, derulăm şi negocieri, însă vom decide la momentul potrivit”, a declarat Karl Sevelda, directorul general al RBI, adăugând că mereu au fost investitori interesaţi de achiziţia subsidiarei ucrainene Aval.

Aval, cu un profit de 33 milioane de euro în 2012, a fost cumpărată de Raiffeisen în 2005 pentru 1,05 miliarde de dolari. Forbes a relatat recent că există doi posibili cumpărători pentru preluarea Aval.

Pe lângă nivelul corupției, investitorii se tem că Ucraina s-ar putea confrunta cu un război economic cu Rusia, din cauza planurilor guvernului de la Kiev de a semna un acord de liber schimb cu UE. Astfel, Erste Bank s-a retras deja din Ucraina, iar Bank Austria analizează vânzarea diviziei Ukrsotsbank, cumpărată în 2008.

Raiffeisen intenţionează să-şi menţină prezenţa pe pieţe cu oportunităţi de creştere, precum Polonia, Rusia şi România, a precizat Sevelda.

Raiffeisen Bank România a obţinut în primul semestru din 2013 un profit net de 60 milioane euro, în creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă din 2012.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.