STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, EDITORIALE, COMENTARII, ANALIZE, MACROECONOMIE, Politica cu impact economic, Legislatie & Mediu de Afaceri, Politica Fiscala - Taxe & Impozite, Buget & Finantare Deficit

Radu Limpede la Digi24 despre Codul Fiscal – marti 21 iulie 2015

Marti seara, de la ora 23:00 la Digi24 TV, analistul economic Radu Limpede a fost unul dintre invitatii emisiunii „24 intr-o ora” – de retrospectiva a zilei respective. Unul dintre subiectele supuse dezbaterii a fost Codul Fiscal inca neaprobat si aflat in proces de legiferare in continuare, dupa retrimiterea lui in Parlament de catre Presedintele Iohannis.

Urmariti discutia cu Radu Limpede in video-ul de mai jos, de la minutul 34:00. Intre principalele idei:

– Codul Fiscal isi va indeplini un prim obiectiv, anume de a reuni si imbunatati cel putin o parte din reglementarile fiscale. Un al doilea obiectiv, de a aseza nivelul taxarii pe diversele categorii naste insa puternice dezbateri privind oportunitatea si modalitatea acestei asezari: scaderea TVA incurajeaza consumul, in schimb Romania ar avea poate nevoie mai mult de scaderea impozitelor directe – pe profit, pe venituri si pe munca. Obiectivul al treilea ar putea fi pastrarea echilibrelor pe termen lung, insa aici masurile anuntate par a induce riscuri privind deficitele bugetare viitoare.

– comentariul declaratiei Ministrului Teodorovici: „Sunt natiuni europene mai indatorate decat noi, care cheltuie mai mult si le merge mai bine”. Noi avem acum o propunere de 3% deficit, care nu se stie daca nu cumva va ajunge la 6%, dupa cum exista anumite calcule.

Accesati link-ul din fotografia de mai jos pentru a urmari integral emisiunea „24 intr-o ora”. Interviul cu Radu Limpede, de la minutul 34.

RL_Digi24_21iul2015

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.