STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Start-Up & Angels, Insolventa & Lichidatori

Quirky si-a cerut insolventa, dupa investitii de aproape 200 mil. dolari

foto QuirkyEsec rasunator pentru start-up-ul american Quirky, care a inceput procedurile pentru intra­rea in faliment, dupa ce primit o finantare de aproape 200 milioane de dolari de la nume mari, precum General Electric sau Andreessen Horowitz Fund LP.

Quirky este un start-up american ce poate fi asemanat cu un incubator de business – deoarece colecta idei de la inventatori si ii ajuta sa le dea viata -, si care a avut sansa sa obtina finantari de aproape 200 milioane de dolari de la giganti precum General Electric sau fonduri de investitii asemenea Andreessen Horowitz Fund LP, dar pe care a ratat-o destul de repede, in conditiile in care compania a cerut insolventa.

Aces­ta este unul din­tre cele mai mari ese­curi pentru un start-up care a primit o asemenea finantare, dupa cum scrie Wall Street Journal. Fara indoiala, esecul com­pa­niei din New York va ridica o multime de intrebari despre cum o companie care ajuta o comu­nitate de inventatori sa isi pro­mo­veze inovatiile, prin intermediul in­ter­netului, se poate dizolva.

Com­pania a cautat protectie impotriva cre­ditorilor, in timp ce si-a aran­jat vanzarea majo­ritatii activelor. Reprezentantii Quirky au declarat ca au deja o oferta de 15 mi­lioa­ne de dolari de la Flex­tro­nics pentru subsidiara lor Wink, infiintata in 2014. Wink produce software pentru casele inteligente, co­necteaza si diferite dispozitive din casa – cum ar fi la usi – prin inter­mediul unei aplicatii de mobil.

Quirky are peste un milion de utilizatori inregistrati online si a lansat peste 400 de produse,  vandute pe site-ul propriu, dar si prin retaileri mari ca Amazon si Depot.

Compania a avut succes lan­sand produse precum un prelun­gi­tor flexibil de curent electric, care s-a vandut in peste 1,5 milioane de unitati, dar a fost nevoita sa faca fata si esecurilor cu pro­duse, precum o tavita elec­tro­nica pentru oua care transmitea utiliza­to­rilor ce „stoc” au in fri­gider. La acestea s-au adaugat si costurile foarte mari de productie, care au dinamitat busi­nes­sul, iar compa­nia a ramas fara cash.

Reprezentantii General Electric au declarat ca sunt „dezamagiti” ca start-up-ul in care au investit a inceput procedurile pentru faliment, insa aceasta ex­perienta nu-i va opri sa inves­teasca si in alte start-up-uri care „cauta noi moduri de a inova”.

 La inceputul acestui an, Quirky isi schimba strategia, concentran­du-se mai mult pe realizarea de soft­ware pentru casele inteligen­te, si mai putin pe realizarea de usten­sile pentru bucatarie si produse pentru animale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.