STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, Servicii & Comert & Logistica

Q’Fort Craiova, afaceri de 43 mil. euro din care 75% exporturi

ferestre Q FortTrei sferturi din ferestrele QFort produse la Craiova ajung la export. „In tara avem cam aceeasi cifra de afaceri, in schimb exportul a crescut cu 32%”, spune proprietarul companiei pentru ZF.

Producatorul de sisteme de ferestre si usi Casa Noastra din Craiova, care comercializeaza brandul QFort, vrea sa ajunga anul acesta la afaceri de 190 milioane de lei, echivalentul a 43 de milioane de euro, din care aproape trei sferturi vor fi vanzari pe pietele externe.

„Avem o crestere de 20% fata de anul trecut, pe care vrem sa o conservam pana la finalul anului. In tara avem cam aceeasi cifra de afaceri, in schimb exportul a crescut cu 32%”, spune Stefan Cherciu, presedinte si actionar majoritar al Casa Noastra.

Daca anul trecut exporturile au reprezentat 67% din rulaj, in 2015 livrarile pe plan extern sunt estimate sa genereze 74% din business. Principalele piete pe care bran­dul QFort este exportat sunt Italia, Franta si Austria, unde Casa Noastra are retele de distributie la nivel natio­nal. De altfel, compania este al doilea cel mai mare ex­portator cu actionariat romanesc din judetul Dolj, dupa Cerealcom, potrivit datelor ZF.

QFort detine o fabrica in localitatea Pielesti, de langa Cra­iova, care a inceput sa produca din 2007 si in care actio­narii au investit circa 25-30 milioane de euro, potri­vit informatiilor furnizate anterior de companie catre ZF.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.