STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Constructii & Imobiliare

PwC, Piaţa imobiliară în 2015: Investiţii mari şi reluarea construcţiilor noi

Compania de consultanţă şi audit PwC România se aşteaptă pentru acest an la investiţii semnificative în domeniul imobiliar şi la reluarea susţinută a construcţiilor noi, mai ales în Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca, după creşterea din 2014 a apetitului investitorilor pentru sectorul imobiliar, transmite Mediafax.

tranzactie_imobiliara_07_109f4c2ddf„Şi în România s-a putut observa în 2014 o creştere a apetitului investitorilor pentru sectorul imobiliar, pe parcursul anului înregistrându-se o serie de tranzacţii cu proprietăţi – atât pe segmentul de birouri, cât şi pe cel comercial. Ne aşteptăm să asistăm şi în 2015 la o serie de investiţii semnificative în acest sector, dar şi la o reluare mai susţinută a construcţiilor noi, îndeosebi în oraşe mai dinamice economic precum Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca”, a declarat într-un comunicat Francesca Postolache, Partener, Servicii de Audit, Liderul echipei de servicii pentru sectorul imobiliar, PwC România.

Potrivit unui raport elaborat de PwC şi Urban Land Institute, concurenţa acerbă pentru activele de clasă A pe principalele pieţe imobiliare ale Europei îi determină pe investitori să îşi mute atenţia spre pieţele în redresare şi activele de clasă secundară,

Raportul indică o creştere a oportunităţilor de investiţii imobiliare în multe oraşe afectate de ultima recesiune şi care au avut parte de urcări bruşte în top, cum ar fi Madrid (în urcare cu 16 poziţii), Atena (23 de poziţii), Birmingham (14 poziţii), Amsterdam (17 locuri) şi Lisabona (17 poziţii).

Primele cinci pieţe imobiliare europene ale anului pot fi, în ordine, Berlin, Dublin, Madrid, Hamburg şi Atena.

În România, valoarea tranzacţiilor imobiliare a crescut anul trecut la 1,2 miliarde de euro, de la 300 milioane de euro în 2013. Conform DTZ Echinox, 45% din total reprezintă achiziţii de proiecte de retail, 30% de birouri, segmentul industrial a atras 15% din tranzacţii, iar achiziţiile de terenuri 10%. Compania estimează că avansul pieţei de investiţii va continua pe o perioadă de câţiva ani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.