STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura

Putin: Rusia nu poate continua realizarea proiectului South Stream

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat luni seara că Rusia nu poate continua realizarea proiectului de gazoduct ruso-italian South Stream, din cauza opunerii Bulgariei, relatează agenţia Tass.

gazoduct South Stream„Încă nu am permisiunea Bulgariei şi considerăm că în aceste condiţii Rusia nu poate continua realizarea proiectului”, a afirmat el. Putin a apreciat că poziţia Uniunii Europene în legătura cu proiectul South Stream nu este constructivă şi din acest motiv Rusia îşi va reorienta resursele către alte state.

„Consider că poziţia Comisiei Europene nu a fost constructivă. Dacă Europa nu doreşte realizarea acestui proiect, atunci el nu va fi realizat”, a subliniat preşedintele rus.

Proiectul South Stream, cu un cost estimat de 40 de miliarde de dolari, urma să transporte gaze ruseşti către centrul Europei, pe o rută care va ocoli Ucraina, cu care Rusia este în relaţii tensionate.

Uniunea Europeană se opune construirii South Stream, pe fondul îngrijorărilor că proiectul ar ajuta Rusia să îşi consolideze influenţa în estul Europei. De altfel, Comisia Europeană a apreciat că proiectul încalcă legislaţia UE în domeniul liberei concurenţe.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.