STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Finante & Servicii Profesionale, Buget & Finantare Deficit

Venituri de 201,9 mld. lei şi cheltuieli de 216,4 mld. lei pentru proiectul bugetului pe 2014

Proiectul bugetului general consolidat pentru 2014 a fost construit pe un deficit de 2,2% din PIB şi o creştere economică de 2,2%, conform Mediafax.

Sursă: www.business24.ro
Sursă: www.business24.ro

Astfel, bugetul general consolidat are la bază o prognoză de venituri de 201,9 miliarde lei şi cheltuieli estimate la 216,4 miliarde lei, rezultând un deficit de 14,5 miliarde de lei.

Bugetul de stat se bazează pe venituri de 100,8 miliarde lei, iar cheltuielile se vor ridica la 119,1 miliarde lei, din care 47,7 miliarde lei reprezintă cheltuieli de personal.

Bugetul asigurărilor sociale de stat a fost construit pe venituri de 51,8 miliarde de lei şi cheltuieli de 52 miliarde de lei, câştigul salarial mediu brut utilizat fiind de 2.298 lei.

De asemeni, companiile de stat nu vor putea majora nici anul viitor numărul prognozat de personal comparativ cu cel din acest an decât cu aprobarea specială a Guvernului sau a autorităţilor locale.

Totuși, ele vor putea creşte cheltuielile salariale, indiferent dacă au avut sau nu profit, în funcţie de inflaţia pe 2014, creşterea câştigului mediu brut lunar pe salariat fiind corelată cu creşterea productivităţii muncii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.