STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, Energie & Utilitati & Infrastructura, INTERNATIONAL

Proiecte în domeniul petrolier și al gazelor dezvoltate în parteneriat cu Iranul – Costin Borc

rp_borc-300x200.jpg România ar putea dezvolta parteneriate cu Iranul în domeniul petrolier și cel al gazelor naturale, a declarat Costin Borc, ministrul Economiei, în cadrul Forumului Economic Bilateral România-Republica Islamică Iran, organizat miercuri, la Camera de Comerț și Industrie, informează Mediafax.

„Avem posibilități de dezvoltare în parteneriat cu Iranul a unor proiecte importante în domeniul petrolier și gazier. (…) Vizita de azi a delegației iraniene este un semn pentru dumneavoastră, relațiile economice între România și Iran trebuie să crească”, a declarat viceprim-ministrul Costin Borc, Ministrul Economiei, Comerțului, Relațiilor cu Mediul de Afaceri.

Mai mult, ministrul a subliniat intenția de a dezvolta industria aeronautică din România. „Industria aeronautică este o industrie pe care vrem să o dezvoltăm la același nivel ca industria auto”, a adăugat acesta.

„Ceea ce face statul român și statul iranian prin prezența noastră aici este să vă ofere cadru, să vă ofere garanții să puteți să faceți afaceri în bune condiții. Ceea ce noi putem să facem și sper să facem, prin punerea la punct a unui sistem de garanții bancare, facilitarea operațiunilor, un sprijin prin Camera de Comerț, chiar și proiecte de ajutor de stat pentru diverse investiții”, a adăugat ministrul.

Forumul Economic Bilateral România-Republica Islamică Iran are obiectivul de a facilita pătrunderea companiilor românești pe piața iraniană odată cu încetarea regimului de sancțiuni internaționale asupra Iranului, extins și implementat la nivelul Uniunii Europene.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.