STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Constructii & Imobiliare

Proiect imobiliar pe 24 de hectare de teren anunțat de Cluj Napoca

Autor:Razvan Diaconu– Cursdeguvernare.ro

În Cluj-Napoca, oraş aflat în topul localităţilor din România unde s-au construit cele mai multe locuinţe în ultimul an, se pregăteşte ridicarea unui nou cartier. Autorităţile locale, anunță Digi24, au decis ca pe o suprafaţă de 24 de hectare să fie ridicat un imens cartier cu peste 120.000 de locuitori.

Un cartier nou de aceste dimensiuni nu s-a mai ridicat la Cluj din 1960.

Pentru construcţia noului cartier din Colonia Sopor, aflat la limita de est a oraşului, se lucrează în prezent la două studii: unul topografic, iar altul geotehnic.

Mirela Bălan, reprezentant Primăria Cluj-Napoca, a declarat Digi 24: ”Proiectanţii vor trebui să stabilească, având în vedere configuraţia terenului, exact pe unde vor trece străzile precum şi unde vor fi doar parcuri, dar şi unde vor fi clădiri de locuinţe, cât de înalte vor putea să fie aceste clădiri. De asemenea, se are în vedere construirea unui centru de cartier.”

Autorităţile locale spun că vor organiza un concurs internaţional la care se vor putea înscrie arhitecți din întreaga Europă dornici să construiască în Colonia Sopor.

Piața imobiliară a municipiului Cluj Napoca este una foarte competitivă- preţurile locuințelor în Cluj au ajuns în 2018 să depășească, cu puțin, nivelul atins în 2008, creșterea fiind justificată în principal prin faptul că autoritățile locale favorizează mediul de afaceri și investițiile, în general.

Citeste continuarea articolului pe cursdeguvernare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.