STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Cercetare & Edu & Marketing & Media, Sanatate & Farma

Proiect al Ministerului Sănătăţii: Institutul „Cantacuzino” va primi 10 milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului

Sursă: www.digi24.ro
Sursă: www.digi24.ro

Institutul Naţional „Cantacuzino” va primi 10 milioane de lei din fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului şi va coordona serviciul de interes economic general pentru prevenirea îmbolnăvirii în masă a populaţiei generate de epidemii şi pandemii, potrivit unui proiect iniţiat de Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii (MS) a lansat în dezbatere publică, vineri, proiectul de hotărâre de guvern privind aprobarea Planului naţional de intervenţie pentru prevenirea îmbolnăvirii în masă a populaţiei generată de epidemii şi pandemii, încredinţarea serviciului de interes economic general Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie „Cantacuzino” şi suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe 2013.

Prin implementarea Planului naţional de intervenţie, România îşi creează o independenţă în producţia de vaccinuri şi intervenţia rapidă în situaţii de criză, având în vedere că în ultimii ani au fost identificaţi noi viruşi a căror mutaţii generează riscul unor pandemii în rândul populaţiei, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Obiectivul principal al măsurilor propuse în documentul MS este oprirea, pe cât posibil, a fenomenului de răspândire a virusurilor. De asemenea, se doreşte asigurarea celor mai bune mijloace de prevenire şi de îngrijire a populaţiei, asigurarea bunei funcţionări a structurilor esenţiale de guvernare, securitate şi menţinerea ordinii publice şi a activităţilor economice.

În aceste condiţii, Institutul „Cantacuzino” va primi 10 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2013.

Proiectul iniţiat de MS se află în dezbatere publică până la 17 iunie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.