STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Finantari UE & Granturi, Start-Up & Angels

Programul prin care statul oferă tinerilor intreprinzători 10.000 de euro începe astăzi

Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor se adresează tinerilor întreprinzătorii cu vârsta până în 35 de ani şi care înfiinţează pentru prima dată o societate comercială. Ministerul Economiei  acorda o alocaţie financiar nerambursabilă de cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro din valoarea proiectului aferent planului de afaceri.

Se acordă şi garanţii  de la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii pentru creditele contractate de beneficiari până la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, în limita sumei de 80.000 euro sau echivalentul în lei.

Pe langa finantarea acordata de Agentie, alte tipuri de facilitati sunt scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariaţi, angajaţi pe perioada nedeterminată, scutirea de la plata taxelor pentru operaţiunile de înmatriculare efectuate la oficiile registrului comerţului pentru înregistrarea microîntreprinderii, consiliere, instruire şi sprijin oferit de Oficiul Teritorial.

Pana la data de 30 ianuarie 2013, au fost inregistrate la Oficiul National al Registrului Comertului 6.860 de SRL-D (intreprinderi infiintate in cadrul programului), din care 67 au fost radiate, conform statisticilor Oficiului National al Registrului Comertului.


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.