STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Politica cu impact economic, Politica Agricola & Dezvoltare Rurala, Politica Sociala & Legislatia Muncii & Migratie

„Prima Casa” devine „Noua Casa”

Guvern PontaProiectul „Prima Casa” devine  „Noua Casa” si va fi destinat achizitionarii de locuinte noi. Acelasi program politic include si o serie de masuri pentru stimularea dezvoltarii sectorului IMM. Guvernul isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului pe acest program politic, saptamana viitoare.

Programul mai prevede stimularea mobilitatii tinerilor prin acordarea de subventii pentru chirie pentru cei care se muta in alt judet, pentru primul loc de munca.

Guvernul intentioneaza sa sprijine mediul de afaceri, prin acordarea de facilitati fiscale pentru crearea de locuri de munca, stimularea si dezvoltarea sectorului IMM si consolidarea instrumentelor de garantare si contragarantare pentru stimularea acestui sector.

Totodata, Executivul are in vedere, prin acest proiect, consolidarea instrumentelor de garantare si contragarantare pentru stimularea investitiilor in sectoarele strategice, inclusiv creditarea rurala, prin capitalizarea Fondului de garantare si a Fondului de Contragarantare.

De asemenea, se urmareste o mai buna promovare a antreprenoriatului, in scopul dezvoltarii sectorului IMM, astfel incat acesta sa devina semnificativ in configuratia structurii de proprietate a economiei nationale.

Documentul prevede si alte elemente de baza pentru dezvoltarea mediului de afaceri, precum initierea si implementarea de programe tip long life learning destinate sectorului privat, dezvoltarea sistemului de fonduri regionale de garantare si incurajarea sistemului de asociere (mutualist), reglementarea cadrului juridic necesar implementării de „business angels”, ca alternativa, la nivel micro, a bursei de valori, atragand capital dinspre investitori inspre firme mici.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.