STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Servicii & Comert & Logistica, Telecom & IT-C & Online

Profitul și venitul Samsung, peste așteptările analiștilor în al doilea trimestru din 2017

Profitul Samsung a ajuns la 9,6 miliarde de dolari în al doilea trimestru din 2017, întrecând așteptările analiștilor. Performan’a a fost generat[ de noile telefoane Galaxy S8 și de cererea pentru semiconductoare, potrivit Bloomberg, informeaza Mediafax.

Profitul net a crescut, ajungând la un record de 9,6 miliarde de dolari în al doilea trimestru din 2017. Vânzările au crescut cu 20%, ajungând la 54,7 miliarde de dolari.

Afacerea de smartphone-uri a raportat un profit operațional de 3,6 miliarde de dolari. Samsung susține că vânzările telefoanelor cu prețuri mai mici au încetinit, dar modelul S8, lansat în martie, a reprezentat peste jumătate din creșterea acestui sector.

Profitul operațional total, în al doilea trimestru din 2017, a fost de 12,6 miliarde de dolari.

Acțiunile Samsung au crescut cu 1,6%, joi, și se apropie de un record al acestui an.

Unitatea de cipuri a companiei Samsung a raportat un profit operațional de 7,17 miliarde de dolari, în timp ce afacerea de display-uri a avut venituri de 1,5 miliarde de dolari. Prețurile cipurilor DRAM DDR3 de 4 gigabiți au crescut la 3,12 dolari la finalul lunii iunie, de la 2,98 dolari, la finalul lunii martie, dublându-și prețul față de anul trecut, potrivit datelor publicate de InSpectrum Tech. Cererea de cipuri vine din partea companiilor precum Amazon.com, Facebook și Alibaba Group Holding.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.