STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Banci & BNR

Profitul Erste Group Bank a scăzut cu o treime în primul semestru din 2013, la 301,2 mil. euro

Profitul Erste Group Bank a scăzut în primul semestru cu 33%, la 301,2 milioane euro, pe fondul unor efecte extraordinare. Totodată, grupul austriac anticipează pentru acest an îmbunătățirea situației riscului în România, deci revenirea BCR pe profit în 2013.

Sursă: www.nbcnews.com
Sursă: www.nbcnews.com

„Erste Group a înregistrat în primul semestru din 2013 un profit net de 301,2 milioane euro. Este un rezultat mulțumitor având în vedere contextul operațional care a devenit din ce în ce mai dificil pentru băncile care fac exact ceea ce politicienii și autoritățile de reglementare își doresc, respectiv lucrează cu clienți reali pentru atragerea de depozite și acordarea de credite”, a declarat Andreas Treichl, directorul general executiv al Erste Group Bank, în comunicatul transmis marți de grupul austriac.

Profitul net după plata intereselor minoritare a coborât în primul semestru de la 453,6 milioane euro în perioada corespunzătoare a anului trecut, când au fost înregistrate efecte extraordinare pozitive ca sold, la 301,2 milioane euro, se arată în comunicat.

BCR a trecut pe profit în primul semestru, cu un rezultat de 556,7 milioane de lei  faţă de pierderea de 548,5 milioane lei din aceeaşi perioadă a anului trecut, însă activele au scăzut cu 4,9%, la 69,72 miliarde lei comparativ cu finele anului 2012.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.