STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, Industrie Prelucratoare

Profitul Airbus a scăzut în 2016 pe fondul cheltuielilor înregistrate de aeronavele A400M

Producătorul de aeronave Airbus a raportat o scădere a profiturilor de 63% în 2016, în principal din cauza cheltuielilor suplimentare pentru avioanele militare A400M, potrivit BBC, informeaza Mediafax.

Profitul net a scăzut cu 63%, ajungând la 995 de milioane de euro, deși cifra de afaceri a crescut cu 3%, ajungând la 66,5 miliarde de euro.

Directorul executiv, Tom Enders, susține că firma și-a îndeplinit obiectivele, cu o singură excepție, A400M, care a înregistrat cheltuieli suplimentare de 2,2 miliarde de euro, în 2016. Enders a adăugat că prioritățile aeronavei în 2017 sunt reprezentate de îmbunătățirea execuției programului și eliminarea riscurilor pe care le implică programul.

Aeronava militară de transport A400M s-a confruntat cu mai multe dificultăți în ultimii ani. La începutul acestei luni, o aeronavă A400M în care era ministrul Apărării din Germania, Ursula von der Leyen, s-a defectat la sol. O altă aeronavă s-a prăbușit în timpul unui test de zbor în Spania, în 2015; patru membri ai echipajului au murit în urma incidentului.

O creștere a livrărilor avioanelor civile a generat o creștere a profiturilor companiei Airbus.

Compania a adăugat că divizia de elicoptere a înregistrat o performanță bună, în ciuda condițiilor de piață dificile.

Airbus se așteaptă să livreze peste 700 de avioane comerciale în timpul anului.

Acestea sunt primele rezultate de când Airbus a început să simplifice structura companiei, îmbinând afacerea europeană cu compania mama, numită anterior EADS.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.