STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura

Romgaz: profit de 771 milioane lei în primul semestru 2013, mai mare cu 38%

Romgaz a înregistrat în primul semestru al anului un profit net de 771,4 milioane de lei, cu 38% mai mare comparativ cu acceași perioadă a anului trecut, dar afacerile companiei de stat au continuat să scadă.

Sursă: www.capital.ro
Sursă: www.capital.ro

„Realizarea unui profit net mai mare decât cel înregistrat în primul semestru din 2012 este generată de reducerea cheltuielilor cu amortizarea, reducerea cheltuielilor de operare şi reducerea achiziţiilor la gaze de import“, explică reprezentanţii Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din ţară.

De cealaltă parte, afacerile Romgaz au continuat să scadă, evoluţie înregistrată şi în primul trimestru din 2013. Astfel, compania a ajuns la un business de 1,9 miliarde de lei (432 de milioane de euro), cu 13,4% mai mic faţă de afacerile de aproape 2,2 miliarde de lei (500,6 milioane de euro) din primul semestru al anului trecut.

De la jumătatea lunii iunie, Virgil Metea, fost şef al E.ON Moldova Distribuţie şi E.ON Gaz Distribuţie, este noul director al Romgaz.

În noiembrie, un pachet de 15% din acţiunile Romgaz ar urma să fie listat la bursă, statul având în vedere o listare duală la Bucureşti şi Londra sau Varşovia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.