STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, EUROPA

Producţia industrială din zona euro a revenit la creştere în octombrie 2015

Producţia industrială din zona euro a crescut peste aşteptări în octombrie, după două luni de scăderi, potrivit datelor Eurostat care sunt un nou semn că ascensiunea economică din regiune s-a accelerat spre sfârşitul anului, relatează MarketWatch.

the-bottom-drops-out-of-eurozone-industrial-productionCreşterea producţiei fabricilor, minelor şi companiilor de utilităţi sugerează că redresarea zonei euro nu este frânată semnificativ de scăderea exporturilor, provocată de încetinirea economiilor Chinei, Braziliei şi Rusiei, aşa cum era îngrijorată Banca Centrală Europeană (BCE), transmite Mediafax.

Eurostat a anunţat luni că producţia industriază a zonei euro a avansat cu 0,6% în octombrie, faţă de luna septembrie, şi cu 1,9% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2014.

Analiştii intervievaţi de Wall Street Journal au anticipat un avans de 0,2% al producţiei industriale a regiunii, faţă de luna septembrie.

Producţia industrială a stagnat în trimestrul al treilea, acesta fiind unul dintre motivele pentru care economia regiunii a încetinit comparativ cu trimestrul al doilea.

Dacă va fi sustenabilă, creşterea producţiei industriale din zona euro va arăta că economia zonei euro va încheia anul cu o situaţie mai bună.

Sondajele legate de activităţile de afaceri şi încrederea în economie sugerează la rândul lor o intensificare modestă a creşterii economice în ultimul trimestru al anului.

Totuşi, majoritatea acestor semnale pozitive au avut loc înainte de atacurile de la Paris din 13 noiembrie. În următoarele câteva luni, foarte multe vor depinde de cât de mult va persista sentimentul de insecuritate care a apărut în urma atentatelor şi cât de mult a scăzut încrederea oamenilor de afaceri şi a populaţiei în economie.

Controalele mai stricte de la graniţele europene ar putea încetini comerţul, în timp ce turiştii ar putea să evite unele dintre cele mai vizitate oraşe.

Deocamdată, impactul economic al atacurilor de la Paris pare limitat, fiind similar cu efectele atentatelor din Londra (2005) şi Madrid (2004).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.