STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Agricultura & Agro-Food

Producătorul de ulei Argus Constanţa, controlat de SIF Oltenia, raportează în S1/2018 afaceri de 91 mil. lei, dar cu o pierdere de 7 mil. lei

Producătorul de uleiuri Argus Constanţa, controlat de SIF Oltenia în proporţie de 86,3%, a raportat în primul semestru al anului o pierdere de 7,6 mil. lei, dublă faţă de cea obţinută în perioada similară a anului trecut şi afaceri de 91,8 mil. lei, în creştere cu 25,9% faţă de S1/2017, informeaza ZIARUL FINANCIAR.

„Reducerea preţului la şrotul de floarea-soarelui şi rapiţă care se resimte pe pieţele internaţionale a condus la înrăutăţirea rezultatelor financiare ale companiei. Acest fapt coroborat cu o reducere de la an la an a nivelului consumului de ulei la nivel naţional şi cu o concurenţă din partea celorlaţi producători, precum şi cu preţurile comericale impuse în derularea contractelor de vânzare, a condus şi conduce la diminuarea marjelor de profit, ceea ce face ca societatea să înregistreze pierderi“, menţionează raportul semestrial al companiei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.