STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale

Producătorul de cablaje pentru industria auto EKR-Elektrokontakt România, care a beneficiat de ajutor de stat, renunţă la a mai face o fabrică de 80 mil. lei la Târgu Jiu

Producătorul de cablaje pentru industria auto EKR-Elektrokontakt România, parte a grupului german Nexans, care are 2.500 de angajaţi în România, a renunţat la o investiţie de 80 mil. lei (aproximativ 18 mil. euro) într-o fabrică în oraşul Târgu-Jiu din judeţul Gorj, proiect care ar fi creat peste 800 de locuri de muncă. Investitorul acuză lipsa de forţei de muncă pregătite şi fenomenul creşterii salariilor din zonă.  „Nu cunosc motivele, nu eram viceprimar la acel moment, însă nu cred că putem vorbi despre o lipsă a forţei de muncă în această zonă“, a spus viceprimarul din Târgu-Jiu.

Pentru realizarea acestui proiect, compania  a primit anul trecut şi un ajutor de stat de aproape 40 mil. lei (8,8 mil. euro), fiind una dintre cele nouă companii multinaţionale selectate de Ministerul de Finanţe alături de Airbus Helicopters, Bosch, Dacia,  sau Timken.

„Proiectul investiţional a fost sistat ca urmare a dificultăţilor întâmpinate de companie în procesul de recrutare a personalului salariat corespunzător nevoilor procesului tehnologic, precum şi din cauza dinamicii cheltuielilor de personal, în mod deosebit în partea de vest a ţării. Având în vedere sistarea pro­iectului investiţional, utilizarea – în sensul tragerii – ajutorului de stat nu s-a mai realizat“, au transmis oficialii EKR-Elektrokontakt România. Aceştia au mai transmis că producătorul german are relaţii contractuale cu un agent de recrutare a forţei de muncă din zonă, prin intermediul căruia şi în funcţie de necesităţile companiei sunt recrutaţi oameni din judeţul Gorj pentru unităţile de producţie deţinute de germani în judeţul Arad.

Proiectul de investiţii al companiei germane nu mai apare pe site-ul Ministerului de Finanţe unde sunt listate investiţiile realizate cu ajutor de stat şi stadiul de implementare al proiectelor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.