STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online

Producătorii de echipamente pentru rețelele de comunicații se implică în proiectul „Ro-Alert”

Producătorii de echipamente destinate rețelelor de comunicații se implică în implementarea sistemului „Ro-Alert”, aceștia participând pentru prima dată, vineri, la întâlnirea grupului de lucru care a avut loc la sediul ANCOM, potrivit unui comunicat transmis de instituție, informeaza Mediafax.

Expertiza producătorilor de echipamente destinate rețelelor de comunicaţii este utilă pentru stabilirea parametrilor tehnici necesari funcționării sistemului de alertare a populației în situații de urgență, susține Autoritatea Națională pentru Administrarea și Reglementarea în Comunicații (ANCOM).

Astfel, grupul de lucru este format din reprezentanți ai Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgenţă (IGSU), ai Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), ai operatorilor de telefonie mobilă, ai producătorilor de echipamente de rețea și ai autorității de reglementare în comunicații și ANCOM.

În cadrul întâlnirilor de vineri, discuțiile au vizat aspecte tehnice și legale specifice care trebuie stabilite, astfel încât cetățenii să fie avertizați în timp util de pericole pe telefonul mobil, automat, fără costuri.

Sistemul ce urmează a fi implementat va folosi tehnologia “cell broadcast messages”, care va permite transmiterea simultană a unui mesaj de alertă către toți utilizatorii de terminale conectate la o rețea mobilă, aflați într-o anumită zonă de acoperire a unei rețele de telefonie mobilă și care au activată funcționalitatea de primire a acestor mesaje.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) este instituția care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin promovarea concurenței pe piața de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investițiilor eficiente în infrastructură şi a inovației.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.