STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, Legislatie & Mediu de Afaceri, Agricultura & Agro-Food

Procurorii DNA fac 160 de percheziții într-un caz de evaziune fiscală cu prejudiciu de 50 mil. euro

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie vor realiza, luni, 160 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Prahova, Giurgiu, Arad, Călăraşi şi Ialomiţa, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu ce se ridică la 50 de milioane euro.

Sursă: jurnalul.ro
Sursă: jurnalul.ro

În acest dosar este dispusă urmărirea penală a 50 de persoane, printre care se numără angajaţi ai Ministerului de Finanţe, avocaţi şi administratori de firme, precum și alte persoane cu funcții înalte.

„Vor fi aduse la audieri 180 de persoane, din care aproximativ 50 de persoane vor fi puse sub învinuire şi li se va aduce la cunoştinţă învinuirea. Prejudiciul estimat în cauză este de peste 50 de milioane de euro. S-au dispus măsuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului, o parte din bunuri vor fi identificate astăzi, cu ocazia percheziţiilor”, a spus Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA.

Senatorul PSD de Giurgiu Niculae Bădălău şi procurorul şef de birou de la Parchetul ICCJ Angela Nicolae ar fi implicați în acest dosar de evaziune fiscală. Bădălău s-a prezentat la DNA pentru a-i fi aduse la cunoştinţă învinuirile, el declarând că este nevinovat, dar că îşi va da demisia dacă se va cere ridicarea imunităţii sale.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.