STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, Telecom & IT-C & Online

Prioritatile ministrului Societatii Informationale, Marius Bostan

ministru marius bostanNoul ministru al Societatii Informationale, Marius Bostan, are ca prima prioritate reluarea procesului de privatizare a Postei Romane, dar si fixarea unor jaloane pentru dezvoltarea sectorului, dupa niste principii precise si clare.

Procesul de privatizare la Posta Romana ar trebui reluat, dar trebuie gasita calea, pentru ca este greu cateodata sa gasesti investitori, sustine seful Ministerului pentru Societatea Informationala, Marius-Raul Bostan.

In acest sens, ministrul spune ca va avea „in primul rand o discutie imediată cu managementul. Cunosc in mare situația (…) trebuie sa intarim managementul si eu cred ca trebuie reluata privatizarea, dar trebuie gasită calea pentru ca e greu cateodata sa gasesti investitori, e greu sa gasesti cumparatori cand compania nu este stabilizata si nu sunt clare lucrurile in acea companie”.

Marius Bostan a adaugat ca va analiza „impreuna cu managementul de acolo si o sa vedem. Parerea mea este ca trebuie intarit managementul, in prima etapa, foarte rapid si trebuie reluat procesul de privatizare”.

Asadar, urmeaza ca noul ministru al Societatii Informationale sa analizeze, in perioada urmatoare, dupa cum a afirmat, situatia existenta, rezultatele financiare de la sfarsitul anului si pe baza acestora vor fi luate deciziile.

Ministrul Societatii Informationale a mai declarat ca in acest an ar trebui fixate jaloanele unei dezvoltari a sectorului, dupa niste principii precise si clare.

Intrebat despre adoptarea legii Big Brother la evaluarea sa in Parlament, Marius Bostan a spus ca este pentru un just echilibru intre interesul de stat si interesul cetateanului.

„Eu cred ca pana in 15 decembrie, vom veni cu un plan precis de masuri. Un plan precis de masuri pe un an de zile. Pentru ca nu puteam in 48 de ore, este destul de greu. Chiar daca as fi venit cu ceva, putea sa para usor neserios, ca in 48 de ore se rezolv problemele unui sector din Romania”, a spus Bostan.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.