STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Servicii & Comert & Logistica

Lazar: „Am primit oferta de a vinde firma, dar mai bine ca nu am facut-o”

International Lazar CompanyIon Lazar, fondatorul firmei de transport International Lazar Company, unul dintre cei mai mari juca­tori de pe piata transporturilor rutiere, se felicita pentru faptul ca nu a cedat tentatiei de a isi vinde compania, in 2006-2007, cand a primit oferte, simtind potentialul pietei.

„Oferte pentru vanzarea business-ului am primit in 2006-2007, cand o companie din Cehia dorea sa o cumpere cu peste 20 milioane de euro, dar am cerut un pret mult mai mare decat cel oferit, tocmai pentru ca tranzactia sa nu aiba loc. Nu am dorit sa vand deoarece am simtit de atunci potentialul pietei”, a declarat Ion Lazar, fondatorul firmei de transport International Lazar Company, in Ziarul Financiar.

El si-a facut intrarea in business, in urma cu 20 de ani, tocmai cu aceasta companie. Cel mai probabil nu i-a fost deloc usor sa ia decizia de a o pastra, in conditiile grele impuse de criza si mai ales cand, la acea vreme, intrau fonduri de investitii in actionariatul companiilor concurente, precum edy Spedition sau Dumagas.

International Lazar Company este ultimul mare transportator rutier local controlat de un roman, dupa ce fondul de inves­­titii Bancroft a preluat integral compania Du­magas din Craiova de la familia Dugaesescu, iar edy Spedition, in urma intrarii in insolventa, si-a redus flota de la peste 1.250 de camioane la 280, din 2013 incoace.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.