STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, INTERNATIONAL, Mari Antreprenori

Oxfam: Primii 85 de miliardari ai globului, mai bogaţi decât jumătate din populaţia lumii

Conform unui studiu realizat de organizaţia Oxfam, primii 85 cei mai bogaţi oameni au o avere mai mare decât jumătate din populaţia lumii la un loc, 1,21 trilioane de euro, în timp ce 1% din populația lumii deţine 46% din averea de pe glob, scrie Huffington Post.

Make-a-Lot-of-Money_1_jpg_460x345_q85Anul trecut, 210 oameni au devenit miliardari în dolari, numărul acestora ajungând la 1426, cu au o avere combinată de 5,4 trilioane de dolari (3,98 trilioane de euro), iar 1% din populaţia globului controlează 110 trilioane de dolari (81,24 trilioane de euro), 46% din averea mondială.

Conform topului Forbes pe 2013 cel mai bogat om este mexicanul Carlos Slim Helu. Nouă din primii zece miliardari sunt bărbaţi, excepţia fiind Liliane Bettencourt, iar în afară de Bill Gates, în vârstă de 58 de ani, toţi miliardarii din top 10 au peste 60 de ani. Însă, conform topului Bloomberg Billionaires, prima poziție ar fi ocupată de Bill Gates.

  1. Carlos Slim Helu are o avere de 53,9 miliarde de euro, conform Forbes şi 53,1 miliarde, conform Bloomberg Billionaires.
  2. Bill Gates are o avere de 49,4 miliarde de euro, conform Forbes și  57,7 miliarde de euro, conform Bloomberg şi îi oferă americanului prima poziţie în acest clasament.
  3. Amancio Ortega Gaona, are o avere 42,09 miliarde de euro conform Forbes și 48,2 miliarde de euro, conform Bloomberg.
  4. Warren Buffet cu o avere de 39,4 miliarde de euro, conform Forbes şi 43,45 miliarde de euro, conform Bloomberg.

Oricare dintre Bill Gates sau Carlos Slim ar fi cea mai bogată persoană în viaţă, cei doi nici nu se apropie de primele poziţii ale topului celor mai bogaţi oameni din istorie.

  • Averea familiei Rotschild este estimată undeva între 350 de miliarde şi un trilion de dolari americani
  • John D. Rockefeller prima persoană care a depăşit suma de un miliard de dolari, a avut o avere estimată între 392 şi 663 de miliarde de dolari
  • Andrew Carnegie deține o avere estimată la 0,6% din PIB-ul Statelor Unite, 297,8 miliarde de dolari, la valoarea de astăzi
  • Cornelius Vanderbilt, Henry Ford sau ţarul Nicolae al II-lea ar fi depăşit uşor 150 de miliarde de dolari.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.