STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Banci & BNR, Credit Ipotecar & Imobiliar & ANL, Constructii & Imobiliare

„Prima Casă”: Plafonul BCR a fost majorat cu 252 mil. lei

Banca Comercială Romană (BCR) a obţinut majorarea plafonului de garantare aferent programului „Prima Casă” cu 252 de milioane de lei, sumă pe care banca preconizează că o va cheltui în circa o jumătate de an, potrivit Mediafax.

prima-casa-in-lei-dar-negociata-tot-in-euro„Preconizăm că vom utiliza integral plafonul alocat în aproximativ jumătate de an. Suntem pregătiţi ca la sfârşitul verii să solicităm o alocare suplimentară de plafon”, a declarat, într-un comunicat, Ioana Mihai, şef departament credite garantate din cadrul BCR.

BCR a acordat, până în prezent, circa 32.000 de credite în cadrul Programului Prima Casă, în valoare de peste 5,5 miliarde de lei. „Pe perioada derulării Programului, creditul Prima Casă şi-a păstrat atractivitatea în special pentru tinerele familii care au putut beneficia de un avans scăzut şi condiţii avantajoase de costuri”, se menţionează în comunicat.

Guvernul a stabilit un plafon de 1,2 miliarde de lei pentru garanţiile care vor fi acordate în acest an pentru programul Prima Casă, prag similar cu cel din 2013, şi permite utilizarea sumelor repartizate anul trecut şi care nu au fost consumate. Astfel, în total beneficiarii programului „Prima Casă” au la dispoziţie în acest an un plafon de 2 miliarde de lei.

În anul 2013 s-au acordat circa 25.500 garanţii în cadrul programului, înregistrându-se un ritm mediu al solicitărilor de garantare de circa 100 dosare/zi. Valoarea medie a unei finanţări a fost de aproximativ 37.000 euro.

BCR este cea mai mare bancă de pe piaţa locală în funcţie de active, cu peste 16 miliarde euro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.