STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Banci & BNR

BCR a primit cel mai mare plafon pentru creditele Prima Casă

Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a distribuit băncilor garanţiile pentru noua etapă a programului Prima Casă, în valoare de 1,2 miliarde lei, în această etapă acordându-se credite doar în lei.

Sursă: www.mediafax.ro
Sursă: www.mediafax.ro

Banca Comercială Română a primit cel mai mare plafon pentru credite, de 220 milioane lei, din care 70 milioane lei sunt pentru achiziţia de locuinţe construite de ANL, reprezentanţii BCR estimând că vor utiliza cea mai mare parte a plafonului până la finalul acestui an.

BRD, a doua bancă de pe piaţa bancară în funcţie de active, a primit un plafon de 180 milioane de lei, iar Banca Transilvania dispune de fonduri de 105 milioane lei.

BCR percepe o dobândă variabilă pentru finanţările acordate în cadrul programului, formată din indicele Robor la 3 luni (de 3,76% în prezent) şi o marjă de 2,3 puncte procentuale pentru clienţii care îşi încasează salariul într-un cont BCR, pentru restul marja fiind de 2,5%.

Pentru creditele Prima Casă pot aplica cei care nu au locuinţă proprie sau deţin una cu suprafaţă mai mică de 50 metri pătraţi și cei care dispun de un avans de 5%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.