STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, Energie & Utilitati & Infrastructura

Prețurile petrolului scad în ciuda extinderii acordului OPEC de reducere a producției de petrol

Prețurile petrolului scad, joi, în ciuda extinderii acordului OPEC de reducere a producției de petrol cu nouă luni, până în martie 2018, în contextul în care investitorii așteptau o majorare a cantității care ar urma să fie redusă, anunță Reuters, conform Mediafax.

Prețul țițeiului crud Brent a scăzut cu 1,24 dolari, ajungând la 52,72 dolari, joi, apoi s-a redresat până la 53,76 dolari.

Ministrul Energiei din Arabia Saudită, Khalid al-Falih, a spus că miniștrii nu văd nevoia de majorare a cantității de petrol care ar urma să fie redusă. Acest lucru a nemulțumit investitorii, scrie Reuters.

„Este o dezamăgire că OPEC nu a făcut mai mult pentru a echilibra piețele”, a spus Olivier Jakob, analist al piețelor de energie al companiei de consultanță suedeză Petromatrix.

Mai multe state din afara OPEC ar putea participa, din nou, la acordul de reducere a producției de petrol.

Statele membre OPEC s-au întâlnit joi, la Viena, pentru a dezbate dacă prelungesc acordul finalizat în decembrie prin care OPEC și 11 state care nu sunt membre, inclusiv Rusia, au fost de acord să scadă cu 1,8 milioane de barili producția zilnică în prima jumătate a anului 2017.

Decizia din decembrie a ajutat prețurile să treacă de 50 de dolari pe zi, generând un impuls financiar principalilor producători de petrol. Acordul a generat, de asemenea, o creștere în industria șisturilor bituminoase din Statele Unite, care nu participă la acordul OPEC.

OPEC și alți producători erau așteptați să extindă acordul privind reducerea producției zilnice cu 1,8 milioane de barili, până la finalul primului trimestru din 2018.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.