STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, Energie & Utilitati & Infrastructura, INTERNATIONAL

Prețurile petrolului cresc ușor după ce Arabia Saudită a anunțat că reduce exporturile de țiței

Prețurile petrolului sunt în ușoară creștere după ce Arabia Saudită a anunțat, luni, în urma întâlnirii OPEC, că va reduce semnificativ exporturile de țiței brut, în luna august, și va încuraja ceilalți producători să respecte reducerile de stocuri, potrivit Bloomberg, informeaza Mediafax.

Tranzacțiile la termen au crescut cu 1,2% în New York.

Arabia Saudită, cel mai mare producător din Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), va limita exporturile la 6,6 milioane de barili, în august, cu un milion mai puțin decât anul trecut, a declarat ministrul Energiei și Industriei, Khalid Al-Falih, după întâlnirea cu producătorii. Exporturile sunt elementul cheie pentru piețele financiare, iar comitete tehnice care monitorizează respectarea reducerii producției vor analiza date despre exporturi, a adăugat ministrul.

Acordul prin care OPEC și alte state – precum Rusia – l-au implementat începând cu 1 ianuarie se concentrează pe reducerea producției, nu pe reducerea exporturilor. Luni, la St. Petersburg, secretarul general al OPEC, Mohammad Barkindo, a spus că acordul analizează și alți parametri.

Libia poate crește producția și intenționează să ajungă la 1,25 milioane de barili, a declarat Al-Falih.

OPEC ar putea fi nevoită să discute în noiembrie extinderea reducerilor producției, a declarat Suhail Al Mazrouei, ministrul pentru Energie al Emiratelor Arabe Unite.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.