STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, INTERNATIONAL

Prețul petrolulului urcă la 68 de dolari/baril, cea mai ridicată cotație din luna mai 2015

Petrolul a atins marți prețul de 68 de dolari pe baril pe piețele internaționale, atingând cel mai înalt nivel din mai 2015, consecință a reducerilor de producție ale OPEC și diminuarea stocurilor de țiței ale SUA pentru a opta săptămână consecutiv, notează Reuters, conform Mediafax.
Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații acesteia, inclusiv Rusia, mențin la același nivel limitele de aprovizionare în 2018. Indicele internațional Brent a crescut cu 9 cenți, până la 67,87 dolari/baril, iar înainte atinsese pragul de 68,29 dolari, cel mai ridicat din luna mai 2015. Tranzitul american a crescut cu 18 cenți, până la 61,91 dolari, ajungând, de asemenea, la cea mai înaltă valoare din luna mai 2015.
„Prețurile petrolului rămân pe o traiectorie ascendentă. Având în vedere scăderea bruscă a stocurilor de țiței din SUA și respectarea reducerilor de producție de către OPEC, participanții din piață sunt convinși că prețurile vor continua să crească”, a precizat Carsten Fritsch, analist în cadrul Commerzbank, citat de Reuters.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.