STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, INTERNATIONAL

Prețul petrolului WTI s-a prăbușit, ajungând la o valoare negativă pentru prima dată în istorie: minus $37,63 per baril

Prețul petrolului WTI (de referință pe piața americană) s-a prăbușit luni seara, tranzacționându-se, pentru prima dată în istorie, la ora 21:23, la un preț negativ, de -8,61 dolari/baril. După numai jumătate de oră, țițeiul WTI cu livrare în luna mai se tranzacționa la ora 22:00 ora României la un preț de -20 dolari pe baril, după coborâse și la -37,63 dolari pe baril. Cu alte cuvinte, vânzătorii plăteau rafinatorii pentru a le cumpăra țițeiul în luna mai.

Țițeiul cu livrare în luna iunie era și el în scădere cu 18%, fiind cotat la + 20.43 dolari pe baril. Precedentul record negativ a fost înregistrat în ianuarie 1862, de 2,5 dolari pe baril. În epoca modernă, cel mai redus preț al WTI a fost înregistrat la finalul al celui de-al doilea război mondial, în 1946.

Și preţul petrolului Brent cu furnizare în iunie a scăzut marţi dimineaţa cu 7,4% şi s-a situat la 23,68 dolari, din cauza colapsului cererii determinat de criza COVID-19 şi după o prăbuşire istorică a preţului petrolului Texas, scrie agenţia EFE.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.