STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, INTERNATIONAL

Prețul petrolului atinge cel mai redus nivel din ultimele 7 luni, din cauza supraproducției globale

Prețurile petrolului au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimele șapte luni, marți, după știrile în legătură cu creșterea producției în câteva state – evoluție care subestimează încercările OPEC de a sprijini piața prin reducerea cantității, potrivit Reuters, informeaza Mediafax.

Referința petrolului Brent LCO1 a scăzut cu 1,29 dolari, ajungând la 45,62 dolari pe baril, cel mai scăzut din 15 noiembrie, prețul înregistrat cu două săptămâni înainte ca Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și alți producători să fie de acord să reducă producția zilnică cu 1,8 milioane de barili pentru șase luni, începând din ianuarie.

Prețul petrolului Brent a fost 45,81 dolari, cu 1,10 dolari mai puțin.

Jucătorii de pe piața la termen anticipează că în iulie prețul va scădea cu 1,27 dolari, la 42,93 dolari, cel mai redus nivel din 14 noiembrie, înainte să își revină la 43,10 dolari.

Ambele referințe au scăzut cu 15% de la finalul lunii mai, când OPEC, Rusia și alți producători au extins limitările asupra producției până la finalul lunii martie 2018.

Rezervele OPEC au crescut în luna mai, în contextul în care producția și-a revenit în Libia și Nigeria, ambele făcând excepție de la acordul de reducere al cantității de petrol.

Producția de petrol a Libiei a crescut cu peste 50.000 de barili pe zi până la 885.000 de barili pe zi, după ce compania de petrol a statului a finalizat o dispută cu compania Wintershall din Germania, potrivit unor surse citate de Reuters.

Rezervele de petrol ale Nigeriei cresc, de asemenea. Exporturile țițeiului crud Bonny Light din Nigeria sunt prognozate să ajungă la 226.000 de barili pe zi, în august, de la 146.000 de barili pe zi, în iulie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.