STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Servicii & Comert & Logistica, Telecom & IT-C & Online

Prețul acțiunilor Amazon a scăzut în timp ce profiturile record înregistrate sunt compensate de prognozele conservatoare pentru sărbători

Amazon continuă să aibă venituri în creștere, însă creșterea mai lentă decât cea anticipată a numărului de clienți pentru ofertele sale de servicii web și o perspectivă de  vânzări mai slabă decât se aștepta pentru sezonul de sărbători a afectat încrederea investitorilor și a determinat scăderea prețului acțiunilor cu aprox. 5%, conform Techcrunch.com.

Profitul pentru companie a continuat să crească, ajungând la 2,9 miliarde de dolari, sau 5,75 dolari pe acțiune, în creștere față de 2,5 miliarde de dolari în al doilea trimestru, și bate de departe estimările analiștilor de 3,14 dolari pe acțiune. Aceste câștiguri au fost compensate de o creștere mai lentă a veniturilor de la 56,6 miliarde de dolari față de estimările analiștilor de 57,1 miliarde de dolari care se așteptau.

Predicțiile Amazon pentru trimestrul al patrulea ar însemna o creștere a vânzărilor de aproximativ 10% până la 20%. Aceasta este o rată mai scăzută decât rata de creștere de 30% pe care compania a avut-o în ultimul trimestru al anului trecut. Între timp, previziunile privind veniturile pentru trimestrul al patrulea ar fi valabile pe o bază anuală, ceea ce nu este pe placul investitorilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.